Maattabel

Welke maat heb ik nodig?

Halsbanden (1)

De ideale lengte van de halsband bepaal je door met een flexibel meetlint rond de hals te meten. Pak dan het breedste punt van de hals bij de schouderbladen en tel er +/- 2 cm bij, zo krijg je een goede indruk van welke maat halsband je het beste kunt kiezen.

Tuigjes (1+2)

De lengte van een hondentuigje bepaal je door zowel de halsomvang en de borstomvang te meten. Bovendien kan je de tuigjes een aantal centimeters verstellen doormiddel van riempjes of gespen, zodat je ze perfect op maat kan maken.

Manden/Bedden/Kussens (3)

De minimale lengte bepaal je door je hond vanaf de schouderbladen tot aan het begin van de staat te meten. Tel bij deze afmeting er zo’n 10 centimeter bij. Dit is de ideale lengte om ervoor te zorgen dat de hond een comfortabele rustplek krijgt.

——————-

Waar moet ik op letten als ik een bench aan wil schaffen?

Stel je wil een mooie bench voor je hond aanschaffen dan is het handig dat je een aantal zaken van te voren weet/rekening mee kunt houden.
Waar ga je de bench voor gebruiken? Is het voor als je even weg moet (boodschapje of zo?) Of wil je de bench gebruiken als je de hele dag weg gaat? (Naar je werk bijvoorbeeld).
Dit is namelijk belangrijk voor de afmeting. Als je hond regelmatig langer in de bench zit is het verstandig dat je een bench aanschaft die wat groter is. Zo heeft je hond meer bewegingsvrijheid.

Globaal genomen

Gemiddeld genomen moet een bench groot genoeg zijn dat je hond makkelijk kan staan, liggen en goed kan draaien. Meet dus de hoogte van je hond. Dit kun je doen door de hoogte op te meten vanaf de grond tot aan de bovenkant van de schouders (schofthoogte). Neem wel wat extra ruimte zodat ie bewegingsvrijheid heeft voor draaien en liggen. Tel bij de maat ongeveer 15 à 20 cm erbij op dan heb je een goede afmeting.

Bench voor ’n puppy

Puppy’s groeien vrij snel, zorg er dus voor dat je een bench uitzoekt waar er een goede mogelijkheid is om te groeien en te stoeien. In onze shop hebben wij een speciale “Puppyren”. Dit is een ideale oplossing zodat je niet continu hoeft op te letten van wat je pup(pies) nu allemaal weer uitspoken. Je leert ze zo direct om te wennen om in een bench te zitten.

Kies je ervoor om direct een bench/draadkooi te halen (rekening houdend met de afmetingen als de pup volgroeid is). Dan raden wij het aan om de bench tijdelijk wat kleiner te maken door er een tussenschot in te maken, hierdoor zal de pup zich sneller op z’n gemak voelen. (En is meestal ook een reden dat de pup sneller zindelijk is, da’s dan weer mooi meegenomen natuurlijk)
Puppy’s zullen moeten wennen aan het slapen in een bench, het is dan ook wel prettig dat de pup zich op zijn/haar gemak voelt.
Zorg dat er in de bench spullen zijn die voor de pup bekend zijn, een deken, speeltje en/of wat te snacken. Dit geeft een vertrouwder gevoel en zo zal de pup sneller gewend zijn aan z’n nieuwe eigen huisje bij jullie thuis (of in de auto).

Vuistregel afmeting hondenbench

Voor de hoogte van de bench kun je uitgaan van de schoft hoogte + ongeveer 15 à 20 cm. Dan heb je een goede afmeting voor de hoogte.
Lengte geld eigenlijk het zelfde. Neem de lengte van de hond (van begin v/d staart t/m puntje neus) en doe daar 15 à 20 cm bij. Dan heb je een goede lengte van de bench.

De meeste benches hebben vaste verhoudingen, kijk goed of de afmetingen van jouw hond (+ die 15 à 20 cm) overeenkomen met de bench. Dan zie je meestal wel welke maat het beste past bij jouw hond. Mocht je een of meerdere honden/puppy’s in de bench willen hebben dan dient daar natuurlijk rekening mee gehouden te worden.

Product added!
The product is already in the wishlist!

Shopping cart

close